Hoe u langs de Turkse Riviera reist

Dalaman

Met betrouwbare en gebruiksvriendelijke bussen die overal komen waar u maar wilt, is de turkooizen kust gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig, bus of auto. Nu is het openbaar vervoer natuurlijk gemakkelijker als het hotel direct naast een halte ligt, zoals bijvoorbeeld het geval is bij hotel Ic green palace.

Vlieg naar de luchthaven van Dalaman vanuit Istanbul

Omdat ik uit de Verenigde Staten kom, waar vluchten altijd waanzinnig duur zijn, vergeet ik vaak dat het elders niet hetzelfde is. Dus toen ik zei dat ik keek naar de slopende 8 uur durende busrit naar de turkooizen kust vanuit Istanbul, werd ik opgewacht met ongelovige blikken van de lokale bevolking bij wie ik logeerde.
Met hun suggestie om in plaats daarvan naar vluchten te kijken, was ik verheugd om maar liefst $ 25 vlucht van Istanbul naar Dalaman Airport te vinden met Turkish Airlines. Absoluut een deal!

Busvervoer in de Turkse kust

Als je op tijd ontspannen bent, is het met de bus reizen langs de Turquoise Kust een van de meest probleemloze manieren om hier te reizen.

Reis naar Feithiye

Fethiye is een populaire badplaats met een natuurlijke haven en biedt dagtochten naar nabijgelegen eilanden en oude rotsgraven met uitzicht op de stad. Hoewel het stadscentrum zelf een bezoek waard is, biedt een verblijf van ongeveer 25 minuten met de dolmuş in Calis Beach een meer ontspannen sfeer.
Lees in mijn volledige Fethiye-reisgids hier over hoe je bijna geraakt wordt door een paraglider, visaas wordt, mijlenver de jongste buitenlander bent en gespamd wordt door een Jehova’s Getuige.

Dalaman Airport is klein, dus je komt er snel doorheen. Loop de trap af naar de voorkant van de luchthaven en naar buiten. Wacht in het Park Cafe tot je een bus ziet met Fethiye geschreven in het voorraam.
Hoogstwaarschijnlijk staat er al een bus te wachten om zitplaatsen te vullen. Maar als dat niet het geval is, vraag dan rond en iemand (een mede-buschauffeur of een cafémedewerker) zal je kunnen vertellen wanneer hij naar verwachting zal aankomen.
Ik betaalde 23 Turkse lira voor de bus van Dalaman naar Fethiye en het duurde iets minder dan een uur. Omdat ik de dienstregeling van de lokale bus niet kende, nam ik uiteindelijk een taxi vanaf het afzetpunt in Fethiye naar mijn hotel nabij Calis Beach.

Dagtocht naar Oludeniz

Om te beperken hoeveel u moet verplaatsen, is Oludeniz een perfecte dagtrip vanuit Fethiye. Ölüdeniz, een klein stadje gebouwd rond toerisme, heeft een spectaculair kustlandschap en stranden.
Lees hier hoe ik bijna geraakt wordt door een paraglider en visaas wordt tijdens mijn dagtrip naar de reisgids van Ölüdeniz.

Neem een ​​bus naar Oludeniz vanuit het centrum van Fethiye, de belangrijkste bushalte bij de grote moskee. De bus duurt ongeveer 30 minuten naar het strand van Ölüdeniz en kost je 7,5 lira.

Aanbevolen artikelen