Kusadasi

Kusadasi

De levendige stad Kusadasi aan de westkust van Turkije wordt gedomineerd door pakkettoeristen uit heel Europa en biedt genoeg te doen voor alle leeftijden. Zoals ik in mijn eerdere bericht schreef, was mijn eerste indruk van Kusadasi niet de beste ooit, omdat de stad naar mijn smaak te toeristisch en druk is, maar op een positieve noot zijn er echter veel interessante dingen te zien en te doen verborgen achter de scènes, dus je hoeft alleen maar naar buiten te gaan en te verkennen!

Bovendien is Kusadasi gunstig gelegen, dicht bij belangrijke historische bezienswaardigheden zoals Ephesus, Aphrodisias, Hierapolis en Pamukkale. De aantrekkelijke kleine steden Selcuk en Sirince in de buurt maken ook geweldige dagtochten vanuit Kusadasi. Izmir en Cesme zijn ook niet ver weg. Dus al met al is er genoeg te zien en te doen, zowel in Kusadasi als in de omgeving, dus u zult zeker bezig blijven als verkennen uw ding is.

Wat te zien en te doen in Kusadasi?

Verken Pigeon Island

Vlak bij de haven van Kusadasi leidt een 350 meter lange dijk naar het aantrekkelijke Duiveneiland, het symbool van Kusadasi en waar de naam Kusadasi (Vogeleiland) vandaan komt. De overblijfselen van een 13e-eeuws Byzantijns fort liggen op een klif met een panoramisch uitzicht over Kusadasi.
Geniet van zonnige dagen op de vele stranden van Kusadasi
In Kusadasi zijn er verschillende zandstranden om uit te kiezen, allemaal erg mooi. Ze worden behoorlijk druk tijdens de hete zomermaanden. Je kunt lege zandstranden alleen vroeg in de ochtend of na zonsondergang vinden. Het populairste strand in Kusadasi is Ladies Beach (Kadinlar Denizi), dat 2 km ten zuiden van het stadscentrum ligt, maar gemakkelijk bereikbaar is met dolmus (minibus) nummer 5. De langste strook zand in het gebied is Long Beach verder naar het zuiden langs de kust (dolmus nummer 6). In het centrum van Kusadasi zijn er ook een paar kleine kunstmatige zandstranden langs de boulevard.

Maak een avondwandeling langs de kustpromenade van Kusadasi
Een van mijn favoriete dingen om te doen in Kusadasi is mensen kijken aan de kustpromenade van Kusadasi, die bij zonsondergang tot leven komt wanneer de lokale bevolking en bezoekers massaal naar de waterkant komen voor een avondwandeling. Er zijn tal van leuke cafés en restaurants om uit te kiezen aan de kust, of u nu zin ​​heeft in een westers diner of een traditioneel Turks feest of gewoon een verfrissende cocktail of een kopje traditionele Turkse thee.

Bezoek een moskee

Een bezoek aan een moskee moet op je lijst staan ​​als je in Kusadasi bent. Er zijn verschillende indrukwekkende moskeeën met zeer decoratieve interieurs en prachtige kroonluchters. Moskeeën zijn een oase van rust weg van de drukte, en ook een koele en kalmerende plek om te ontsnappen aan de zomerse hitte, in de meeste moskeeën zijn er ventilatoren of airconditioning om je af te koelen.

Winkel in Kusadasi Bazaar

Kusadasi Bazaar in het hart van de stad, recht tegenover de havendok, biedt betaalbare winkels, nep-designerartikelen zoals tassen, jeans, horloges en zonnebrillen, maar ook goedkope sieraden, souvenirs, lederwaren enz. Er zijn geen vaste prijzen in de bazaar , dus afdingen is altijd nodig, anders betaal je te veel.

De bazaar was overigens vlakbij ons hotel, hotel aqua fantasy. Dus alles wat we gekocht hebben kregen we met hulp in het hotel. Nu nog eens gaan kijken hoe we het weer thuis krijgen.

Aanbevolen artikelen