Lara aan de Turkse Riviera

Limak lara

De stranden

De stranden van de Turkse Rivièra zijn geweldig! Meestal zandstranden en langzaam aflopend in de zee, soms kiezelstenen – plus heldere, helderblauwe zee – zullen strandfans hier zeker waar voor hun geld krijgen.
Het weer
Tijdens onze reistijd in mei waren de temperaturen zeer aangenaam – maar er waren nog een paar korte buien. Het is warm en droog in de zomer – perfect voor een strandvakantie!

Uitzicht op het zwembad en de zee bij Hotel limak lara

Alle hotelfaciliteiten van hotel limak lara in de typische 4-5-sterrencategorie die we tijdens onze reis bezochten, waren ruim en goed onderhouden. De uitrusting laat meestal niets te wensen over en is vooral voor gezinnen een droom. Kinderopvang, waterspeeltuinen, speelplaatsen binnen en buiten, grote zwembaden, spectaculaire glijbanen, wellness, sport en actie – u zult zich zeker niet vervelen!
De meeste hotels bieden nu all-inclusive vakanties aan, wat vooral handig is voor gezinnen bij het plannen van hun reisbudget.

Het eten

Afgezien van het feit dat ik sowieso dol ben op Turks eten, maar wat er in de hotels en restaurants wordt aangeboden, is zeker reden voor fijnproevers om naar Turkije te reizen. De variëteit en selectie zijn enorm – de smaak ook!
Indrukwekkend: het oude theater van Aspendos.

De cultuur

All-inclusive of niet – het zou een vergissing zijn om het hotelcomplex niet te verlaten omdat er zoveel te ontdekken valt. Turkije is rijk aan culturele bezienswaardigheden.
Zo is een bezoek aan het oude theater van Aspendos (waarin Wetten dass ..? Is opgenomen en dat een prachtig decor biedt voor opera- en theatervoorstellingen) de moeite waard – of als je aan de oostkust bent – in Ephesos, een van de meest fascinerende oude steden die de thuisbasis is van een van de zeven wereldwonderen met de Tempel van Artemis – om er maar twee te noemen.
Iedereen die zijn vakantie aan de Turkse Rivièra doorbrengt, moet zeker een omweg maken naar Antalya. De oude stad met zijn winkels, bars en restaurants is echt de moeite waard. Het leven pulseert hier ’s avonds.
Op de binnenplaatsen van de oude stad zijn winkels en restaurants verborgen.

De gastvrijheid

Gastvrijheid is hier erg belangrijk en we waren onder de indruk van hoe hartelijk we werden ontvangen. Een belangrijk punt voor Duitse vakantiegangers – bijna overal wordt Duits gesproken. Dit helpt natuurlijk om met mensen in gesprek te gaan en meer te leren over het land en zijn mensen.

Aanbevolen artikelen