Klein balkon maar grote ruimte

Volgens het online portaal Statista hebben meer dan 300 miljoen mensen in Europa een balkon, terwijl slechts 36 miljoen mensen toegang hebben tot een tuin. Maar niet iedereen die een balkon heeft, gebruikt het ook. Vooral in de huidige tijd met het coronavirus Covid 19 en de bijbehorende uitgangsbeperkingen, is een ongebruikt balkon een verspilde ruimte buiten. En voor het leven na de pandemie is het gewoon leuk om ’s ochtends buiten koffie te drinken of’ s avonds buiten te ontspannen.

Vaak worden kleine, zogenaamd onpraktische balkons en terrassen afgebroken en belemmerd als opslagruimte. Ze kunnen creatief worden ontworpen en gebruikt als een kleine oase. Omdat de ruimte buiten niet perfect hoeft te worden geoptimaliseerd om ontspanning te garanderen.

Bij het ontwerpen van kleine balkons of terrassen heeft ruimtebesparing natuurlijk de hoogste prioriteit. Klaptafels en klapstoelen zijn ongelooflijk handig. Een extra klapstoel kan ook snel in de hoek worden geplaatst als je hem niet nodig hebt en hij is snel weer op te zetten bij je bezoek. In de winter kunnen opvouwbare tuinmeubelen praktisch aan de muur of in de kelder worden opgeborgen.

Tegenwoordig zijn er zelfs speciale tuinsets voor op de balkons, waarbij je naar gelang de groote van je balkon, ook de juiste tuinmeubels kunt kopen.

De Italiaanse fabrikant Emu heeft uitstekende ideeën in de praktijk gebracht die ook kleur en tot leven brengen op het balkon. De tuinmeubelen uit de collectie Pigalle of Arc en Ciel zorgen voor een bijzondere flair in een kleine ruimte. Maar u hoeft niet alleen klassieke teakhouten meubels te missen vanwege een klein balkon. Het merk Traditional Teak laat zien dat teak niet altijd grote oppervlakten hoeft te hebben zodat het klassieke tuinmeubilair een eyecatcher kan zijn. Zoals de Victoria-klapstoel of de Kate- en Alexia-serie bewijzen.

Uw balkon is, net als uw appartement, uw zeer persoonlijke ruimte. Uw privacy. Zorg ervoor dat het zo blijft. Een privacyscherm helpt tegen nieuwsgierige blikken. De ontwerpers van Conmoto hebben altijd een talent gehad om stijl en zinvolle functie te combineren. Dit is ook duidelijk te zien in het latwerk Sotomon, dat samen met de gelijknamige planter “Urban Gardening” opnieuw wordt gedefinieerd.

Vergeet de woonaccessoires niet bij het ontwerpen van uw buitenoase. Ze creëren sfeer zowel buiten als in je woonkamer. Een weerbestendig buitentapijt bedekt de koude betonnen vloer en lopen met blote voeten is weer leuk. Lantaarns of een zonneglas op zonne-energie brengen romantiek op het balkon.

Als je nu smaak hebt en wilt starten, hoef je ondanks de exitbeperking en gesloten winkels niet zonder een herontwerp. Alles wat u nodig heeft om uw balkon of klein terras te ontwerpen, kunt u online verkrijgen. En wanneer uw buitenoase klaar is, kunt u op elk moment een kleine stap het appartement uit om van de zon te genieten en toch #stayathome te zijn. Dat is het mooie van een balkon.

Aanbevolen artikelen