Buitenkeukens

Het leven speelt zich af in keukens. Ze zijn een centrale ruimte, communicatievriendelijk en daarom vaak het basiskamp van de familie. Keukens zijn multifunctioneel. Ze worden gebruikt als werkplekken, vergaderruimtes of feestzalen. Er lijkt iets archetypisch te zijn dat ons allemaal de keuken in lokt. Geen wonder. Het begon allemaal met open haarden waar we omheen zaten. Later, toen de vuurkorven in de huizen werden verplaatst, bood de keuken onderdak. Het vuur uit de kookruimte zorgde voor warmte en licht, waardoor de keuken eeuwenlang het middelpunt van het huis was. Zelfs toen was de keuken een multifunctionele ruimte waarin niet alleen gekookt werd, maar ook gegeten, geslapen en waar huisdieren werden gehouden.

De keuken als aparte ruimte was een symbool van de bevoorrechte klassen en bleef de gewone bevolking vreemd. Pas in de 20e eeuw was er een trend naar aparte keukens die alleen voor koken werden gebruikt. Een trend die snel voorbij was. Eetkeukens waren weer in de mode en keukeneilanden veroverden het keukenlandschap. Geen wonder, want samen koken is een positief ritueel dat in bijna alle culturen voorkomt en anticipatie, waarvan bekend is dat het het mooiste genot is, ontstaat alleen al door te kijken. Bovendien wil degene die kookt ook deelnemen aan de communicatie en niet aan de zijlijn staan, en dat moet tijdens het barbecueseizoen zo blijven. De keuken moest dus naar buiten. De buitenkeuken was geboren.

Toegegeven, het idee van een buitenkeuken is niet nieuw, maar wel goed. In het oude Griekenland en het oude Rome werd op de patio gekookt. In de traditionele dorpen van Zuidoost-Azië staan ​​keukens vaak buiten. Maar niemand hoeft terug te gaan naar de oudheid of verre landen voor een buitenkeuken, alleen naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde dealer.

De moderne buitenkeuken voor op het terras, zoals aangeboden door Niehoff Garden, biedt alle luxe die u gewend bent van uw binnenkeuken. Dit omvat natuurlijk selecteerbare kleuren en oppervlakken zoals gemakkelijk te onderhouden HPL of fijn teak. Een geïntegreerde koelkast waarin drankjes, vlees of salades perfect kunnen worden bewaard. Een oprolbare gasgrillwagen die kan worden gecombineerd met de grill van uw keuze, voldoende opbergruimte en goed ontworpen buitenmaterialen. Evenzo een spoelwagen met mengkraan voor koud en warm water en RVS fittingen. Maar misschien is dat wel het punt waar je de vaatwasser binnen gebruikt en de buiten vaatwasser alleen voor de vaat tussendoor. En voor de winter, wanneer de binnenkeuken weer de favoriete kamer van het gezin is, wordt de buitenkeuken in winterslaap gezet met geschikte beschermhoezen. Ofwel tot de volgende lente of een heldere, mooie winterdag die een echte grillfan niet kan weerstaan.

Aanbevolen artikelen