Het juiste kinderzitje vinden

kinderfauteuil

Na 5 jaar ervaring met de Stokke Steps hebben we besloten om deze kinderstoel ook te gebruiken voor dochter nummer 3. En omdat we zo opgewonden zijn, wil ik jullie vandaag graag kennis laten maken met onze kinderstoel en ook met het Stokke Steps wipstoeltje, dat ons enorm heeft geholpen met alle 3 de kinderen. 5 jaar ouders – 5 jaar en meer Stokke Steps Ongeveer vierenhalf jaar geleden zat ik op een avond op de bank, hoogzwanger. Tot dat moment hadden we het onderwerp kinderstoelen nog niet echt behandeld. Ik dacht dat er nog tijd was voordat de baby kon zitten en omdat mijn zus de Stokke Tripp Trapp had met haar 3 kinderen, dacht ik: wel, die gaan we ook kopen. Omdat ik tot dan niet wist wat een enorme selectie kinderstoelen er nu was.

Omdat sommige vrienden van ons op dat moment al verse baby’s hadden en soms stond de box naast de eettafel of iemand had de baby altijd in hun armen en moest met één arm eten. Ik bladerde toen door advertenties op Ebay en toevallig kwam ik een advertentie van STOKKE STEPS tegen. In die tijd was het nog erg vers op de markt en waren er nauwelijks gebruikte exemplaren te koop. Maar aangezien onze families al aandringen op wat ze ons ter geboorte zouden geven, was het duidelijk wat ze ons konden geven. Waarom we kozen voor de Stokke Steps Waarom hebben we de Stokke Steps gekozen in plaats van de Tripp Trapp? Met name twee argumenten droegen hieraan bij.

Visueel passen de Stokke Steps net iets beter bij onze Scandinavische minimalistische woonstijl. Omdat dat voor mij veel witte en houten elementen bevat. Pas later zag ik dat de Stokke Steps in 2015 zelfs de reddot Design Award wonnen. Het belangrijkste argument voor de Stokke Steps was het ‘Newborn’-essay. De Stokke Steps zijn uit te breiden met de STOKKE STEPS WIPPE.

Omdat we toen ook geen uitsmijter hadden. Maar de man van het hart werd al gek. Hij moest zijn kantoor opruimen voor de crèche in ons kleine appartement op dat moment, en de crèche stond al vol met kinderwagens, babyzitjes, bedjes en babybadjes. En ik denk dat hij bang was dat onze bank ook het appartement zou moeten verlaten. En zo konden we met de Stokke-wip twee vliegen in één klap slaan. We hadden automatisch een wipstoeltje en tegelijkertijd kun je het wipstoeltje aan de Stokke Steps stoel bevestigen en kan de baby aan tafel zitten. Dan bobbelt de wip natuurlijk niet meer.

Dit stelde ons in staat om de rocker relatief ruimtebesparend op te ruimen wanneer deze niet nodig was en bespaarde ons extra babyaccessoires. Eerlijk gezegd is een uitsmijter voor mij een van de absolute must-haves in babyspullen. Met de Stokke Steps plus wip kan onze kleinste muis ook bij mij zijn als ik aan het koken ben. Wanneer het niet langer nodig is, kan de wip opgevouwen worden om ruimte te besparen en opgeborgen worden in de kast, zolder of kelder voor de volgende baby.

Lange levensduur

De Stokke Steps groeien met je mee Nog een voordeel: de Stokke Steps groeien met je mee. Amper 1,5 jaar nadat de groten geboren waren, was de wip al weer in gebruik. Omdat onze 2e Dochter geboren is. En dit jaar in maart werd onze 3e dochter geboren. Dus onze Stokke Steps waren nu meer dan 4 jaar oud. En het ziet er nog steeds uit als nieuw. De oudere zus wilde de stoel echter aan haar zusje overhandigen en dus was er een nieuwe. Dus de kwaliteit is op geen enkele manier minder dan de Stokke Tripp Trapp en ik denk dat hij meerdere generaties meegaat, vergelijkbaar met deze. Ik ken zoveel vrienden van mijn leeftijd die al Tripp Trapp hebben gehad en tegenwoordig wordt het gebruikt voor de kleinkinderen. Eens kijken of onze kleinkinderen dan op de trap gaan zitten. In ieder geval kun je de poten heel eenvoudig losschroeven en dan kan de stoel ruimtebesparend opgeborgen worden. In de loop van ons 5-jarig ouderschap hebben we ook heel wat soorten kinderfauteuil leren kennen. Maar veel zijn alleen geschikt voor baby’s of alleen als de kinderen kunnen zitten. De Stokke Steps kunnen altijd aangepast worden aan de leeftijd van het kind. Als baby zit het kind in de wip, later in het babyhulpstuk en dan zonder verlengstuk op de stoel. Het voeteneinde kan vervolgens worden aangepast aan de grootte van het kind.

Aanbevolen artikelen