Sollicitatie duurt lang

Sollicitatie

Heb je geen antwoord op je sollicitatie ontvangen? Dus vraag ernaar.

Nadat u uw sollicitatiedocumenten naar het bedrijf van uw keuze heeft gestuurd, begint de wachttijd. Leun achterover en wacht geduldig op de reactie van het bedrijf … Dien eerst de sollicitatiedocumenten die u heeft gestuurd samen met de relevante vacature in. Alleen zo weet u ook na weken hoe en waarvoor u bij het bedrijf heeft gesolliciteerd. Begin niet meteen met uw vakantie, maar blijf altijd telefonisch bereikbaar. Vaak ontstaan ​​er op korte termijn vragen, waarvoor het bedrijf contact met u opneemt. Gebruik de resterende tijd om door te gaan met aanbrengen. Vaak wordt gevraagd hoelang u moet wachten voordat u kunt informeren naar de actuele status van het sollicitatieproces. Deze vraag moet hier worden verduidelijkt.

Hoe staat het ervoor?

Bij het kiezen van de tijdsperiode heb je een zeker instinct nodig. Merk op dat het selecteren van kandidaten voor een bedrijf vaak een tijdrovend en daarom kostbaar proces is. Bedrijven wachten in eerste instantie 1 à 2 weken tot het merendeel van de aanvragen binnen is en beginnen dan pas met het doorzoeken van de documenten. Wees daarom realistisch over de tijdsperiode die je kiest en vraag niet te vroeg (maar ook niet te laat!). In de regel kunt u na 3 weken informeren naar de actuele status van het sollicitatieproces. In het geval van een ongevraagde sollicitatie moet de termijn dienovereenkomstig hoger worden ingesteld. Neem telefonisch contact op, want u kunt direct een persoonlijke indruk geven via de telefoon. Als u zich ongemakkelijk voelt bij het gebruik van de telefoon, oefen deze dan met vrienden en kennissen. Dat geeft je feedback en zekerheid! Een persoonlijk telefoontje heeft altijd de voorkeur boven een e-mail! Zorg voor uw sollicitatiedocumenten (sollicitatiebrief en cv) en de vacature waarop u hebt gesolliciteerd. Schakel storende factoren uit, zodat u in alle rust kunt telefoneren. Merk op dat het telefoontje spontaan kan uitmonden in een sollicitatiegesprek! U dient daarom ook schrijfmateriaal bij de hand te hebben.

Hoe moet ik ernaar vragen?

Neem altijd contact op met de contactpersoon vermeld in de vacature! Als dit niet bekend is, kunt u naar het hoofdkantoor vragen. En nog belangrijker: definieer realistische gespreksdoelen! Naast de vraag naar de huidige aanvraagstatus kunnen doelen zijn: • Uiting van belangstelling voor de functie

  • Verduidelijking van open vragen over de functie of activiteit
  • Verdere procedure in het sollicitatieproces Start in ieder geval het telefoongesprek met een korte introductie, zodat de personeelsmanager je sollicitatie kan toewijzen.

We hebben nog een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Wees aardig
  • Wek geen medelijden op (“Denk je dat ik een kans heb?”) • Handel niet verwijtend of ongeduldig
  • Gebruik trefwoorden die betrekking hebben op uw huidige positie en de gewenste positie
  • Zet geen druk op de Personeelsmanager

Afwijzing

Als u een afwijzing van uw aanvraag heeft ontvangen, kunt u hiervan alsnog profiteren voor toekomstige aanvragen.

Aanbevolen artikelen