Tuinmeubelen

Als u de zomer in de tuin of op het balkon wilt doorbrengen, moet u dienovereenkomstig zijn uitgerust. Omdat de lente ons al mensen de frisse lucht in trekt of het barbeciseizoen begint. En voor de perfecte sfeer, zodat het buiten echt gezellig wordt, is het juiste tuinmeubilair vereist.
Met moderne tuinmeubelen kunt u uw verblijf buiten echt gezellig en comfortabel maken. Hoogwaardige tuinmeubelen zoals tafels, stoelen of design loungemeubels zijn doorgaans erg duur en daarom is het ook logisch als ze lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn. Dan rijst de grote vraag welk materiaal hier het beste is: hout, kunststof, polyrotan of aluminium en roestvrij staal. Er is echter geen algemeen antwoord op welke van deze materialen voor u het beste is, en daarom een ​​vergelijking van alle gangbare materialen waaruit hoogwaardige tuinmeubelen worden gemaakt.

Houten tuinmeubelen

Tuinmeubilair van hout – zorgen voor een rustieke gezelligheid en harmoniëren goed met houten terrassen en het natuurlijke product hout past perfect bij de uitstraling van de tuin. Bovendien is hout een zeer flexibel materiaal dat nauwkeurig kan worden verwerkt, waardoor een verscheidenheid aan decoraties en vormen ontstaat.
Maar tuinmeubelen gemaakt van dit materiaal, hout, zijn niet alleen indrukwekkend qua design, maar ook qua kwaliteit en duurzaamheid. En met een mix van materialen, zoals RVS of aluminium, zijn dergelijke tuinmeubelen voor in de tuin, terras of balkon erg duurzaam en robuust.
Het nadeel van houten tuinmeubelen is dat ze veel onderhoud vergen, ook als ze bedekt zijn met houtglazuur. Het is daarom belangrijk om dergelijke tuinmeubelen koud en nat op een droge plaats op te bergen, omdat u zo eventueel kwaliteitsverlies van het materiaal kunt tegengaan. Het is daarom aan te raden om bij de keuze hardhout te gebruiken, dit is namelijk bestand tegen rot en vocht en ook ongevoelig voor UV straling.

Tuinmeubelen gemaakt van polyrotan

Tuinmeubelen gemaakt van dit materiaal zijn trendy en dit rieten meubel voor buiten is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Het grote voordeel van tuinmeubelen van polyrotan is dat ze bijzonder robuust en onderhoudsvriendelijk zijn en dankzij de zeer goede materiaaleigenschappen bestand zijn tegen vocht en sterke zonnestraling.
De keerzijde van dit terrasmeubilair is dat het relatief zwaar is en ook wat duurder. Bovendien houden dergelijke tuinmeubelen van polyrotan niet van vorst en moeten ze daarom goed beschermd worden in een koude winter.

Tuinmeubelen van aluminium

Aluminium als materiaal heeft het grote voordeel dat het een licht en materiaal is en tuinmeubelen van aluminium zijn ideaal voor frameconstructies voor tuinstoelen en tuintafels. Daarnaast zijn hoogwaardige tuinmeubelen een goed prijzig alternatief voor andere materialen.
Verder zijn dergelijke tuinmeubelen ongevoelig voor vorst, vocht en warmte. Door de geweldige eigenschappen van dergelijke tuinmeubelen van aluminium die buiten worden geplaatst, ontstaat er een zogenaamde oxylaag op het oppervlak waardoor dit materiaal weer- en weerbestendig is. Bovendien zijn dergelijke tuinmeubelen gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk te gebruiken, aangezien aluminium tuinmeubelen erg licht zijn.

Kunststof tuinmeubelen

Wil je goedkope en tegelijkertijd functionele tuinmeubelen kopen, dan kan je kiezen voor kunststof. Deze zijn bovendien erg licht en zeer gemakkelijk te vervoeren. En in tegenstelling tot hun concurrentie gemaakt van polyrotan of hout, kunnen deze meubelen voor buitengebruik eenvoudig worden opgevouwen of gestapeld zodat ze gemakkelijk overal kunnen worden geplaatst.
Daarnaast is het materiaal kunststof flexibel en daardoor zijn er veel verschillende modellen en kleuren. Qua zorg en duurzaamheid zijn kunststof stoelen, tafels en banken ideaal voor in de tuin. Zelfs als dit meubel een bepaalde tijd buiten blijft staan, zal het simpelweg afwassen als nieuw.
Het nadeel is het uiterlijk, want tuinmeubelen van kunststof zien er een beetje kunstmatig uit als tuinmeubelen van hout of polyrotan. Bovendien bestaat er in de winter, wanneer het meubilair buiten staat, het risico dat het gemakkelijk breekt of dat het materiaal broos wordt.

Tuinmeubelen van roestvrij staal

Tuinmeubelen van roestvrij staal maken al indruk door hun elegante, moderne uitstraling en zijn bovendien zeer onderhoudsvriendelijk en zeer robuust tegen weersinvloeden. Maar als je terrasmeubilair van roestvrij staal koopt, zorg er dan voor dat het geborsteld is. Dit heeft als voordeel dat het oppervlak niet zo gevoelig is voor vuil en daarnaast is RVS roestvast en zeer duurzaam.
Voor iedereen die nieuwe tuinmeubelen wil kopen, zijn er veel webshops op internet die designmeubelen van kunststof verkopen. Bied hout, polyrotan, aluminium en roestvrij staal aan voor buitengebruik. Ook vind je hier reviews van tuinmeubelen, want alleen op deze manier kun je buiten heerlijk ontspannen en lang van dit meubel genieten.

Aanbevolen artikelen