5 redenen waarom smartwatches uw leven verrijken

Smartwatch

Al een aantal jaren is er een slimme gadget op de markt: namelijk de smartwatch. Maar voor wie is zo’n helper eigenlijk bedoeld? Als je al met het idee hebt gespeeld om een ​​smartwatch te kopen, dan hebben we nu de juiste argumenten voor je. Voortdurend calorieën bijhouden? En zonder pauze aan uw eigen zelfoptimalisatie werken? Ja, dit kunnen twee punten zijn voor het kopen van een smartwatch. Maar er zijn ook andere argumenten voor intelligente horloges die de smartwatch tot uw comfortabele dagelijkse metgezel kunnen maken. Laten we eerst eens kijken naar deze kleine technische helpers: naast de huidige tijd informeren ze ons tegelijkertijd met onze smartphone over belangrijke berichten en meldingen.

Het voordeel is duidelijk: in de digitale en genetwerkte tijden van vandaag ondersteunen deze apparaten ons in ons sociale en communicatieve leven. Een slimme metgezel met veelzijdige functies Of het nu gaat om een ​​autonome alledaagse assistent of in verbinding met een smartphone: beide varianten zijn mogelijk. Net als bij smartphones hebben we toegang tot talloze apps en kunnen we verbinding maken en uitbreiden. Het aantal smartwatches dat zonder smartphone kan worden gebruikt, neemt nu toe. Uitgerust met een simkaartsleuf of een permanent geïnstalleerde eSIM, kunnen deze modellen werken zonder een mobiele telefoon. Alle andere modellen zijn via bluetooth verbonden met een smartphone en alle apps worden vervolgens gespiegeld van de mobiele telefoon naar de smartwatch. De gebruiker is dus vrij en kan zonder zijn smartphone reageren op inkomende e-mails, berichten of oproepen.

En nog iets met de vorm: er is de afgelopen jaren veel gebeurd. Waar smartwatches vroeger hoekig en stoer om de pols waren, zijn de huidige modellen rond en lijken ze daardoor steeds meer op een volkomen normaal polshorloge. Hoe zit het met de prestaties van de batterij? Ook hier bleven smartwatches doorontwikkelen en slagen ze er nu in om hun baasje meerdere dagen zonder pauze te vergezellen. Het laadproces wordt mogelijk gemaakt door een bakje waarop de smartwatch wordt geplaatst. Veel modellen bieden ook contactloos opladen, wat één tot drie uur duurt.

Deze vijf redenen spreken voor een smartwatch

Zoals gezegd is een smartwatch vaak een verlengstuk voor je eigen smartphone. Maar het is ook duidelijk dat het aanbod aan functies beperkt is in vergelijking met de smartphone. Hier moet je rekening mee houden, maar houd er tegelijkertijd rekening mee dat je met een smartwatch het zonder zijn grote broer kunt stellen en dus makkelijker kunt bewegen.

Handige navigatie mogelijk

Ben je constant op pad in de vrije natuur? Een smartwatch biedt veel handige functies voor outdoorliefhebbers. Sommige modellen gaan tot een week mee en helpen hun gebruikers overal hun weg te vinden.

Houd fitness- en gezondheidsgegevens in de gaten

Zoals in het begin al vermeld, gebruiken veel smartwatch-eigenaren hun gadget om hun eigen fitnessniveau bij te houden. Of het nu gaat om een ​​stappenteller of tracker die de hartslag meet: met een smartwatch kun je veel verschillende taken en functies oproepen. Sommige exemplaren controleren ook de kwaliteit van de slaap en geven aanbevelingen om de herstelfasen te verbeteren.

Lees het nieuws terwijl u bezig bent

Soms is het behoorlijk ongepast en onbeleefd om de mobiele telefoon op te pakken en inkomende berichten te lezen. Berichten op een smartwatch worden als niet opdringerig ervaren en geven zeer gedoseerde informatie over een bericht of een oproep.

Beheer uw eigen slimme huis

De genetwerkte woning is ook eenvoudig te bedienen met een smartwatch. Regel de verwarming eenvoudig met je pols, of bedien deuren en ramen in combinatie met smart home apps.

Contant en contactloos betalen

Nu betalen met de smartphone steeds populairder wordt, is het ook steeds meer mogelijk om smartwatches te gebruiken. Zo hoef je je smartphone niet meer uit te graven. Houd de smartwatch gewoon voor de lezer: klaar. Winkelen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Nog geen smartphone?

Dit is volgens ons de beste smartwatch!

Aanbevolen artikelen