Top 10 bestemmingen

Spanje

We hebben opnieuw de meest populaire vakantiebestemmingen van het afgelopen jaar geanalyseerd! 2019 was opnieuw een goed toeristisch jaar voor Spanje: vijf reisbestemmingen in het Zuid-Europese land behoren tot onze top 10. Alle eilanden van de Balearen en Canarische Eilanden. Omdat het Spaanse vasteland in 2019 niet in onze lijst van de tien populairste vakantiebestemmingen is opgenomen. Net als voorgaande jaren vonden we Mallorca, het absolute favoriete eiland van de Duitsers, op de eerste plaats! Maar er is nog steeds veel vraag naar de Canarische Eilanden. Vier van de zeven eilanden haalden in 2019 onze top 10. De bestemmingen langs de Egyptische kust aan de Rode Zee rond Hurghada zijn dit jaar in onze evaluatie op de tweede plaats beland. En op de derde plaats voor Duitsers landt Gran Canaria in 2019. Dit maakt het de meest populaire Canarische Eilanden bij de Nederlanders.

Onze top 5 meest populaire vakantiebestemmingen

1. Mallorca, Balearen / Spanje

Het prachtige Balearen-eiland staat al jaren op de eerste plaats in onze ranglijst van meest populaire vakantiebestemmingen. Met een korte reis van minder dan drie uur vliegen en een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten, is het dit jaar opnieuw de populairste reisbestemming voor Opodo-klanten. Een van de meest populaire hotels op Mallorca in 2019 was overigens de Hipotels Hipocampo in Cala Millor.

2. Hurghada, Rode Zee, Egypte

In 2019 is de nummer één vakantieregio van Egypte één plaats gestegen – van de derde naar de tweede plaats! Blijkbaar voelen de Duitse vakantiegangers zich weer een stuk veiliger in de Egyptische vakantieregio’s. En tot slot spreken de kwaliteit van de hotels en de vele duikplekken in de Rode Zee voor zich. Omdat ze geweldig geschikt zijn om te snorkelen en prachtige inzichten geven in de kleurrijke wereld van koralen. Het Iberotel Makadi Beach hotel was in 2019 een van de meest populaire hotels onder vakantiegangers in deze regio.

3. Gran Canaria, Canarische Eilanden / Spanje

Het vulkanische eiland is na Tenerife het meest bevolkte eiland van de Canarische Eilanden en wist in 2019 weer in de top 3 te klimmen. Het is nog steeds het meest populaire van de Canarische eilanden bij de Duitsers. Een van de bekendste bezienswaardigheden zijn de duinen van Maspalomas op het zuidelijkste puntje van het eiland. En klanten van Opodo waren vooral dol op 2019 in Hotel Bull Eugenia Victoria & Spa in Playa del Inglés.

4. Turkse Rivièra, Antalya & Co, Turkije

De vakantieregio aan de Turkse Rivièra verloor in 2019 twee plaatsen ten opzichte van het voorgaande jaar en daalde van de tweede naar de vierde plaats onder de meest populaire vakantiebestemmingen. Niettemin trekt de Middellandse Zeekust rond de plaatsen Antalya, Side en Alanya nog steeds veel vakantiegangers uit Duitsland met zijn goedkope aanbiedingen. Een van de meest populaire hotels in 2019 was het Hotel Miracle Resort in Lara.

5. Fuerteventura, Canarische Eilanden / Spanje

De derde Spaanse vakantiebestemming in de top 10 is ook een plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar en eindigde op de 5e plaats. Reistip voor Fuerteventura: Het eenzame, wilde strand van Cofete – hoewel de golven te hoog zijn en de stroming te sterk om in te zwemmen, is dit prachtige stukje natuur zeker een bezoek waard! Het 4-sterrenhotel IBEROSTAR Playa Gaviotas in Jandia Playa was in 2019 een van de meest populaire hotels op het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden.

6. Kreta, Griekenland

Het grootste eiland was wederom de meest populaire reisbestemming van het land voor vakantiegangers in Griekenland vanuit Duitsland. Vergeleken met het voorgaande jaar kon Kreta zijn plaats in onze top 10-lijst verdedigen. En het belandt op een mooie 6e plaats in 2019! Het 4-sterrenhotel Anissa Beach & Village in Anissaras is een van de meest populaire hotels op het Griekse eiland.

7. Tenerife, Canarische Eilanden / Spanje

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is in 2019 twee plaatsen gedaald in onze ranglijst van populairste reisbestemmingen. Een van de populairste hotels van Tenerife in 2019 was het 5-sterrenhotel Gran Tacande Wellness & Relax op Playa de Fanabe. Hier vindt u een hoteloverzicht voor Tenerife.

8. Lanzarote, Canarische Eilanden / Spanje

Met Lanzarote behoren, net als in 2018, vier van de Canarische eilanden tot de top 10 van populairste reisbestemmingen. En zo zijn de Canarische Eilanden ook in 2019 weer een van de meest populaire vakantieregio’s! Hotel Las Costas in Puerto del Carmen was in 2019 een van de meest populaire hotels op Lanzarote.

9. Rhodos, Griekenland

Het op drie na grootste eiland van Griekenland staat pas vier jaar in onze top 10 van populairste vakantiebestemmingen – en kan opnieuw de 9e plaats verdedigen van vorig jaar. Het viersterrenhotel Apollo Beach in Faliraki was dit jaar een van de meest populaire hotels op Rhodos.

10. Faro en de Algarve

Faro en de Algarve kwamen vorig jaar in onze top 10. In 2019 wisten ze de tiende plaats te verdedigen in onze ranglijst van meest populaire vakantiebestemmingen. Een van de meest populaire hotels in 2019 is het 4-sterrenhotel PortoBay Falesia in Praia da Falésia (Albufeira).

Aanbevolen artikelen