Spaanse Eieren zijn lekker pittige gebakken eieren, met veel extra’s. Dit ei recept is voldoende voor een stevige lunch of een eenvoudige, maar complete hoofdmaaltijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 eieren
- 50 gram rookspek
- 1 ui
- 2 groene paprika’s
- 2 rode paprika’s
- 2 tomaten
- 100 gram garnalen
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- paar druppels tabasco
- peper en zout
Spaanse Eieren Recept
- Snij als eerste het spek in kleine stukjes en bak het spek uit in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- Maak de ui schoon en snipper deze
- Was de paprika’s, haal de zaadlijsten en de zaden eruit en snijd de paprika’s in blokjes of in reepjes
- Was de tomaten en snijd deze in plakjes
- Als het spek iets krokant en lichtbruin is geworden, haal het spek uit de pan, maar laat het spekvet zitten
- Bak in dit vet de ui zacht en glazig
- Voeg hierna de paprika’s toe en bak deze een minuut of vijf mee
- Leg de plakjes tomaat op het paprika mengsel, voeg hier de fijngesneden bieslook aan toe en wat peper en zout
- Voeg een paar druppeltjes tabasco toe en strooi er de garnalen over uit
- Breek hierover de eieren (voorzichtig)
- Leg even een deksel op de pan
- De Spaanse eieren zijn klaar als de eieren zijn gestold